Radnice MČ Praha 8

Prohlášení zastupitelů TOP 09 Praha 8

10. 03. 2016 | 13:08

Občané MČ Praha 8 i my zastupitelé jsme opakovaně vyzývali zástupce radnice, aby 10. března vyvěsili tibetskou vlajku na radnici Prahy 8, a jako stovky dalších radnic po celé ČR symbolicky upozornili na dlouhodobé porušování lidských práv v Tibetu.

Jelikož radnice naše výzvy nevyslyšela, rozhodli jsme se vyjádřit sounáležitost s Tibetem vlastní cestou. Symbolicky jsme vyvěsili tibetskou vlajku ke stavbě Nová Palmovka, kde by v budoucnu měla radnice sídlit. Vyvěšením vlajky vyjadřujeme podporu nejen Tibetu, ale všem lidem, kterým jsou ve světě upírána lidská práva.

Za nejvíce zarážející považujeme především letargii Strany zelených, která přestože se stylizuje do ochránců lidských práv, nebyla schopna v koalici vyvěšení tibetské vlajky prosadit. Otázka, jestli jim je bližší prosazování lidských práv, či spolupráce s komunisty, je nasnadě.

Zastupitelé TOP 09 Praha 8

Markéta Pekarová Adamová
Poslankyně Parlamentu ČR za Hl. m. Praha1. místopředsedkyně TOP 09

Vážení podporovatelé, děkuji vám za vaše hlasy i důvěru, kterou do TOP 09 vkládáte. Nezklameme vás!

Na V. celostátním sněmu TOP 09 jsem byla zvolena 1. místopředsedkyní strany. Důvěry kolegyň a kolegů si velmi vážím a děkuji za ni. Ke zvolení gratuluji novému předsedovi Jiřímu Pospíšilovi i všem ostatním místopředsedům a členům předsednictva.

2. schůze Poslanecké sněmovny bude zahájena 28. listopadu 2017.

Volby 2017
Celostátní sněm TOP 09